18 اسفندماه در گذر تاریخ
18 اسفند 1340
محمدرضا پهلوی، به منظور عیادت از آیتالله کاشانی، به منزل ایشان در محله پامنار رفت که آیتالله کاشانی از او روی برگرداند و گفت: «روز قیامت جوابم را چه خواهی داد؟» (روزشمار 15 خرداد، ج 4، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ص 260)
18 اسفند 1341
حجتالاسلام محمدتقی فلسفی، واعظ و سخنور برجسته ایرانی، به دلیل اینکه رفراندوم 6 بهمن شاه را «غیر اسلامی و استعماری» خوانده بود، دستگیر و به مدت دو سال در زندان قزل قلعه، زندانی بود. (محمدحسن رجبی، علمای مجاهد، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 342)
18 اسفند 1341
در مراسمی که به مناسبت سالگرد قمری رحلت آیتاللهالعظمی بروجردی و با حضور امام خمینی در مسجد اعظم قم برگزار شد، دکتر محمد صادقی، روحانی و استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران، طی سخنانی به تشریح تقابل امام علی(ع) با معاویه پرداخت و قیام امام خمینی علیه شاه را تکرار حادثه صدر اسلام دانست. در پایان این مراسم، امام خمینی، دکتر صادقی را که تحت تعقیب ساواک قرار گرفته بود، به همراه خود با یک تاکسی به منزل خود برد. دکتر صادقی سه روز در منزل امام، مخفی ماند و سپس با تغییر لباس از منزل امام خارج و یکسره راهی مکه شد. (هدایتالله بهبودی، الفلامخمینی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص 251)
18 اسفند 1342
آیتالله خویی در نامهای به حسنعلی منصور، نخستوزیر، ضمن درخواست آزادی امام خمینی و آیتالله قمی از زندان خانگی، تمام اقدامات غیرقانونی و خونین حکومت را متوجه دولت قبلی دانست و به منصور توصیه کرد آن اشتباهات را تکرار نکند. (هدایتالله بهبودی، الفلامخمینی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص 428)
18 اسفند 1356
نصرتالله معینیان، رئیس دفتر مخصوص شاه، در ملاقات با آیتالله سیدکاظم شریعتمداری، از او خواست که در مورد مسائل مربوط به انقلاب، هیچ اعلامیهای انتشار ندهد. (آرشیو اسناد در سایت مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی)
18 اسفند 1359
تعداد 130 نفر از قضات شرع و دادستانهای انقلاب سراسر کشور در نامه سرگشادهای به محضر امام خمینی، همراهی گروههای ضدانقلاب با آشوبهای روز 14 اسفند 1359 دانشگاه تهران را محکوم کرده، خواستار پیگیری جدی قضایی این حادثه، تعقیب متهمین و مجازات عاملین این حادثه شدند. (روزنامه جمهوری اسلامی، 19 اسفند 1359)
18 اسفند 1360
حجتالاسلام محمد چاوشی، سرپرست اداره سیاسی ایدئولوژیک معاونت لجستیک نیروی دریایی ارتش، توسط عوامل ضدانقلاب ترور شد و به شهادت رسید. این حادثه در بزرگراه شیخفضلالله نوری روی داد و سربازی که همراه آقای چاوشی بود نیز شهید شد. پیکر حجتالاسلام چاوشی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد. (روزنامه جمهوری اسلامی، 19 اسفند 1360)
18 اسفند 1360
به مناسبت درگذشت آیتالله عبدالرحیم ربانی شیرازی، عضو فقهای شورای نگهبان، امام خمینی در پیامی از مجاهدتهای ایشان تجلیل نمودند. (صحیفه امام خمینی، ج 16، ص 86)
18 اسفند 1362
نخستین کنگره بزرگداشت عالم و فقیه مجاهد سیدجمالالدین اسدآبادی در سالروز شهادت وی در تالار فجر همدان برگزار شد. در این کنگره که با حضور بسیاری از فقها، دانشمندان، محققان و مقامات سیاسی و فرهنگی برگزار گردید ابتدا پیام وزیر ارشاد اسلامی قرائت شد و سپس حجتالاسلام عبادی، سرپرست دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، به سخنرانی در مورد شخصیت سیدجمالالدین اسدآبادی پرداخت. (روزنامه جمهوری اسلامی، 20 اسفند 1362)
18 اسفند 1363
به مناسبت شهادت ده نفر از علما و روحانیون بیت آیتالله حکیم به دست رژیم صدام و نیز کشته شدن عدهای بیگناه در انفجارهای لبنان، امام خمینی پیامی فرستادند. در این پیام ازجمله آمده است: اینجانب به ملت عراق و بیت معظم مرحوم آیتالله حکیم و فرزند شجاع او حجتالاسلام سیدمحمدباقر حکیم، این مصیبت جانسوز و سایر مصیبتهای وارده به ملت شریف عراق را تسلیت عرض میکنم. (صحیفه امام خمینی، ج 19، صص 176-178)
روزشمار 18 اسفند حوزه علمیه روحانیت
نظر شما