4 مهرماه در گذر تاریخ

4 مهر 1349
هنگام تحویل آیتالله خامنهای به زندان ارتش، ساواک خراسان از فرمانده لشکر 77 خراسان خواست که ایشان در زندان انفرادی حبس شود؛ همچنین در همین روز، ناصر مقدم، رئیس اداره کل سوم ساواک، از احمد شیخان، رئیس ساواک استان خراسان خواست که پرونده آیتالله خامنهای، به دادگاه نظامی تحویل داده شود. (هدایتالله بهبودی، شرح اسم، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، صص 366-367)
4 مهر 1350
شانزده روز قبل از افتتاح جشنهای 2500ساله شاهنشاهی، برای پنجمینبار، آیتالله خامنهای توسط مأموران ساواک، دستگیر شد. (هدایتالله بهبودی، شرح اسم، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، ص 436)
4 مهر 1355
امامخمینی(ره) در پیامی، ضمن مخالفت با اقدام رژیم پهلوی در مورد تغییر مبدأ تاریخ، تصریح کردند: این تغییر از جنایات بزرگی است که در این عصر به دست این دودمان کثیف واقع شده. بر عموم ملت است که با استعمال این تاریخ جنایتکار، مخالفت کنند و چون این تغییر، هتک اسلام و مقدمه محو اسم آن است. استعمال آن بر عموم، حرام و پشتیبانی از ستمکار و ظالم و مخالفت با اسلام عدالتخواه است. (صحیفه امام خمینی، ج 3، ص 171)
4 مهر 1357
آیتالله گلپایگانی در پاسخ به تلگرام تسلیت شریفامامی به خاطر فوت فرزندشان، تسلی خاطر خود را در برقراری نظام اسلامی عنوان کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 206)
4 مهر 1357
آیتاللهالعظمی سیدمحمدرضا گلپایگانی در تلگرامی برای امام خمینی(ره) از خبر محاصره منزل ایشان توسط بعثیها ابراز نگرانی کردند. (روزشمار انقلاب اسلامی در قم، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 205)
4 مهر 1357
خبرگزاری فرانسه امروز اعلام کرد که رژیم بعثی عراق، زیر فشار دولت ایران از ملاقات مردم با امام خمینی جلوگیری میکند و حتی به ایشان اجازه نمیدهند از خانه خود خارج شوند یا با دیگران ملاقات کنند. (روزشمار زندگی امام خمینی، انتشارات عروج، ص 101)
4 مهر 1363
آیتالله سیدعبدالله شیرازی به علت سکته قلبی در 95 سالگی در مشهد، دار فانی را وداع گفت. ایشان، دانشآموخته حوزههای علمیه شیراز و نجف و از شاگردان آیات عظام، نائینی، عراقی و ابوالحسن اصفهانی بود و کتب کفایه، مکاسب و فرائد را در حوزه علمیه نجف تدریس کرده بود. (روزنامه اطلاعات، 5 مهر 1363، ص 2)
4 مهر 1364
حجتالاسلام حاجشیخ محمدحسین خراسانی، دانشآموخته حوزههای علمیه نجف و مشهد، دار فانی را وداع گفت. او که در قیام مسجد گوهرشاد، تحت تعقیب رضاخان قرار داشت، به مدت بیست سال در حوزه علمیه نجف و دوازده سال در حوزه علمیه مشهد به تدریس پرداخت و سالها امام جماعت مسجد گوهرشاد را برعهده داشت. پیکر وی در صحن حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد. (روزنامه اطلاعات، 6 مهر 1364، ص 2)
روزشمار 4 مهر حوزه علمیه روحانیت
همرسانی






مطالب مرتبط
جدیدترین مطالب

15 دیماه در گذر تاریخ

نظر شما